Az utolsó pillanatokban becserélt játékos miatt vették el utólag a Sajóbábony győzelmét

Megosztás

Így a 4-2-es siker helyett végül 0-3-as bizarr vereség került be a jegyzőkönybe.

Bár a pályán a hazai csapat, a Sajóbábonyi VSE 4-2-re nyert a labdarúgó vármegyei I. osztály 2. fordulójában múlt szombaton a Bánhorváti ellen, jogosulatlan szerepeltetés miatt elbukták a győzelemért járó pontokat. Az MLSZ vármegyei igazgatóság versenybizottsága úgy határozott, hogy a vendégek 3-0-s gólkülönbséggel kapják meg a 3 pontot – írta meg a Boon.hu portál.

Mint azt dr. Engel György, a versenybizottság elnöke a lapnak elmondta: a mérkőzést jogosulatlan szerepeltetés miatt óvta meg a Bánhorváti. Történt ugyanis, hogy a Sajóbábonyi VSE megszegte azt a szabályt, amely szerint egy versenynapon egy labdarúgó csak egy mérkőzésen léphet pályára, kivéve a kapusokat, akik akár két mérkőzésen szerepeltethetők.

“A mostani eset érdekessége, hogy a bábonyiak azzal vétettek a szabály ellen, hogy egy olyan játékost állítottak be a felnőtt bajnokin mezőnyjátékos csereként, aki ugyanazon a napon utánpótlás mérkőzésen kapusként szerepelt. Ha kapusként állt volna be a második meccsen az érintett labdarúgó, akkor más döntés született volna” – magyarázta a versenybizottság elnöke. Ráadásul a szóban forgó játékos, Kacsmarik Áront csak a 91. percben, már 4-2-es állásnál cserélte be a klub…

Nem a Sajóbábony az egyetlen borsodi csapat, amely kapcsán a napokban ítéletről számolhattunk be, hiszen a Mezőkövesdet pedig a nemzetközi átigazolásokból zárhatták ki.

Forrás: boon.hu; Fotó: Sajóbábonyi VSE Facebook

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek